Achizionasem niște perle de tapioca și nu știam ce să pregătesc cu ele. Această prăjitură delicioasă mi-a făcut cu ochiul în paginile revistei Cărticica Practică și îi aparține d-nei Anișoara Ursan, pe care o felicit pentru bunătățile pe care le pregătește. Eu am înlocuit dulceața de coacăze cu dulceața de zmeură și am pregătit un jeleu de mure (în locul celui de coacăze).
Combinația a fost foarte reușită și ne-a plăcut foarte mult prăjitura.
Ingrediente:
200g biscuiți digestivi
100g miez de nucă prăjit
120g unt
Piureul de ananas:
300g ananas din compot
100ml frișcă lichidă
100ml apă
10g gelatină
umplutura de tapioca:
150g perle de tapioca
250ml lapte
100ml frișcă lichidă
4 linguri zahăr măcinat
4 linguri dulceață de zmeură
Jeleul:
250g mure congelată
10g gelatină
250ml apă
3 linguri zahăr
Mod de preparare:
Mărunțești biscuiții și nucile
și îi amesteci cu untul topit.
Pui o formă cu pereți detașabili (sau un inel reglabil de tort) pe un platou (diametru de 20 cm) și torni compoziția de biscuiți, apoi o tasezi cu ajutorul unui pahar cu fundul drept. Eu am pregătit și o mini-prăjiturică.
Dai blatul la frigider și între timp pregătești crema de ananas.
și îi amesteci cu untul topit.
Pui o formă cu pereți detașabili (sau un inel reglabil de tort) pe un platou (diametru de 20 cm) și torni compoziția de biscuiți, apoi o tasezi cu ajutorul unui pahar cu fundul drept. Eu am pregătit și o mini-prăjiturică.
Dai blatul la frigider și între timp pregătești crema de ananas.
Scurgi bucățile de ananas și le pasezi, apoi înglobezi frișca
bătută.
Hidratezi gelatina 10 minute în 100ml de apă rece, o topești la bain-marie și o amesteci cu crema de ananas, apoi torni crema peste blat, nivelezi și dai la rece.
Hidratezi gelatina 10 minute în 100ml de apă rece, o topești la bain-marie și o amesteci cu crema de ananas, apoi torni crema peste blat, nivelezi și dai la rece.
Înmoi perlele de tapioca în apă pentru cca 30 de minute,
le scurgi și le fierbi în lapte până se îngroașă bine.
Lași să se răcească apoi înglobezi dulceața și frișca bătută cu zahărul.
Întinzi în strat uniform peste crema de ananas și lași la frigider pentru minim 3-4 ore.
le scurgi și le fierbi în lapte până se îngroașă bine.
Lași să se răcească apoi înglobezi dulceața și frișca bătută cu zahărul.
Întinzi în strat uniform peste crema de ananas și lași la frigider pentru minim 3-4 ore.
Pentru jeleu, pui la fiert murele cu apa și zahărul și le lași să
clocotească 4-5 minute, apoi le strecori. Fructele le repartizezi pe
prăjitură. Hidratezi gelatina 10 minute în 100ml de suc rece strecurat de
mure, o topești la bain-marie și o amesteci cu restul sucului de mure și îl
torni peste prăjitură. Dai prăjitura la rece pentru 1-2 ore până când se
întărește.
Când jeleul s-a întărit, îndepărtezi inelul de tort. Înainte de a
desface inelul de tort treci cu grijă de jur împrejur cu un cuțit, pentru a
dezlipi marginile.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu