Ingrediente:
500
g brânză de vaci
300-350
g făină
2
ouă
70
g zahăr
1
praf de sare
1
linguriță praf de copt
Esență
de lămâie
400-500ml
ulei (pentru prăjit)
făină
pentru lucru
pentru
servit:
dulceață
după gust (eu am folosit de afine, productie proprie)
smântână
Mod
de preparare:
Într-un
castron pui brânza fărâmițată, apoi adaugi sarea, esența de lămâie si ouăle bătute.
Amesteci până se omogenizează compoziția (eu am mărunțit-o cu ajutorul unui mixer vertical),
apoi adaugi făina cu praful de copt si începi să o înglobezi cu o lingură, apoi o frămânți cu mâna, până obții un aluat care nu se lipește de mână, dar nici nu este tare.
Amesteci până se omogenizează compoziția (eu am mărunțit-o cu ajutorul unui mixer vertical),
apoi adaugi făina cu praful de copt si începi să o înglobezi cu o lingură, apoi o frămânți cu mâna, până obții un aluat care nu se lipește de mână, dar nici nu este tare.
Bucățile
mici le modelezi în formă de bilă, cele mari le rotunjești, le turtești și cu
ajutorul degetelor formezi la mijloc o gaură pe care o largești ușor.
Pentru
prăjit, folosești un vas de fontă sau o cratiță cu fundul mai gros. Torni in
vasul ales uleiul și îl lași să se încingă pe foc potrivit până când o bucățică
mică de aluat așezată in vas formează imediat bule de aer în jurul ei și plutește
deasupra uleiului, apoi micșorezi focul. Prăjești pe rând papanașii până când
se rumenesc frumos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu