marți, 8 august 2017

Prajitură cu piersici și mascarpone



Ingrediente:
3 ouă
1 praf de sare
10 linguri zahăr
8 linguri ulei
12 linguri făină
1 linguriță praf de copt
1 linguriță esență de vanilie

Umplutura:
2 piersici coapte
250 g mascarpone
2 ouă
4 linguri zahăr
4 linguri griș

Mod de preparare:
Speli piersicile bine, le usuci și le tai in felii subtiri. Amesteci brânza cu ouăle bătute, zahărul și cu grișul.


Bați ouăle cu praful de sare cu ajutorul unui mixer. Pui zahărul măcinat și mai amesteci puțin. Adaugi uleiul și omogenizezi. 


Adaugi făina cernută cu praful de copt și amesteci usor, cu o lingură de lemn, până se omogenizează compoziția. 


Torni 3/4 din compoziție în tava unsă cu unt. Pui crema de brânză din loc in loc, 


apoi pui feliuțele de piersici 


iar deasupra torni restul compoziției.


Dai tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coci prăjitura timp de 40-45 de minute, până când e bine rumenită și trece testul scobitorii.


O lași la răcit pe un grătar apoi o porționezi. 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu