Pentru această rețetă delicioasă m-am inspirat de la Timeea, pe care o felicit pentru bunătățile pe care le pregătește și ni le împărtășește. Eu am înlocuit smântâna din crema cu mascarpone. Tarta e delicioasă și v-o recomand cu drag!
Ingrediente:
-pentru aluat:
100 ml smântână dulce
1 lingură zahăr brun
1 ou
esență de lămâie
1/2 linguriță bicarbonat stins cu o lingură zeamă de lămâie
aprox 180 g făină (depinde de făina folosită)
-pentru umplutură:
250 g mure
100 g afine
250 g mascarpone
2 ouă mici
50 g zahăr
-pentru uns tava:
o lingură de unt
Mod de preparare:
Pentru aluat, amesteci oul bătut cu smântâna, zahărul măcinat și esența de lămâie,
apoi adaugi treptat făina, bicarbocanul stins cu zeamă de lămâie și frămânți.
Tii aluatul minim 30 de minute la rece.
Mod de preparare:
Pentru aluat, amesteci oul bătut cu smântâna, zahărul măcinat și esența de lămâie,
apoi adaugi treptat făina, bicarbocanul stins cu zeamă de lămâie și frămânți.
Tii aluatul minim 30 de minute la rece.
Într-un bol mixezi ouăle și zahărul măcinat, apoi adaugi crema mascarpone și omogenizezi.
Scoți din frigider aluatul și îl întinzi sub formă rotundă și îl așezi într-o tavă unsă cu unt.
Înțepi aluatul din loc în loc,
torni crema și așezi fructele peste aluat, apoi tai surplusul de aluat.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 40 de minute.
Scoți tava din cuptor și lași să se răcească tarta apoi o servești.
Scoți din frigider aluatul și îl întinzi sub formă rotundă și îl așezi într-o tavă unsă cu unt.
Înțepi aluatul din loc în loc,
torni crema și așezi fructele peste aluat, apoi tai surplusul de aluat.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 40 de minute.
Scoți tava din cuptor și lași să se răcească tarta apoi o servești.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu