De mult timp vroiam să încerc și eu
o tartă cu lămâie. Mie mi-a plăcut, dar celorlalți membri ai familiei li s-a
părut cam acrișoară.
Nu prea am fost mulțumită de bezeaua ce mi-a ieșit. Cred că nu am bătut suficient albușurile. O altă greșeală pe care am făcut-o: am pus bezeaua peste crema calduță, deci nu e exclus să se lăsat și din cauza asta. Eu m-am inspirat din revista Rețete de la Libertatea, iar acolo nu zicea că ar trebui lăsată să se răcească. Eu vă sfătuiesc să lăsați să se răcească complet crema.
Nu prea am fost mulțumită de bezeaua ce mi-a ieșit. Cred că nu am bătut suficient albușurile. O altă greșeală pe care am făcut-o: am pus bezeaua peste crema calduță, deci nu e exclus să se lăsat și din cauza asta. Eu m-am inspirat din revista Rețete de la Libertatea, iar acolo nu zicea că ar trebui lăsată să se răcească. Eu vă sfătuiesc să lăsați să se răcească complet crema.
Ingrediente:
-pentru
aluat:
250g
făină
100g
unt
100ml
apă călduță
30g
zahăr pudră
o
linguriță praf de copt
un
praf de sare
-pentru
crema de lămâie:
100g
zahăr măcinat
100ml
zeamă de lămâie
250ml
apă
3
gălbenușuri
30g
amidon
50g
unt
un
praf de sare
-pentru
bezea:
3
albușuri
100g
zahăr tos
un
praf de sare
o
lingură zeamă de lămâie
Mod
de preparare:
Cerni
făina și adaugi celelalte ingrediente
și frămânți până când obții un aluat omogen,
pe care îl întinzi și apoi îl transferi într-o formă de copt unsă cu unt și tai surplusul de aluat. Înțepi aluatul cu furculița,
îl acoperi cu o hârtie de copt și așezi deasupra boabe de fasole.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade C, pentru 25 de minute.
și frămânți până când obții un aluat omogen,
pe care îl întinzi și apoi îl transferi într-o formă de copt unsă cu unt și tai surplusul de aluat. Înțepi aluatul cu furculița,
îl acoperi cu o hârtie de copt și așezi deasupra boabe de fasole.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade C, pentru 25 de minute.
Între
timp, pentru cremă, amesteci gălbenușurile cu zahărul măcinat și adaugi treptat
zeamă stoarsă de la o lămâie, un praf de sare, apa și untul și le pui pe foc
mic și amesteci permanent cu telul. Amesteci amidonul cu câteva linguri din
compoziția lichidă și îl adaugi peste restul compoziției și amesteci până
când devine o cremă groasă. Acoperi crema cu folie alimentară și o lași să se răcească complet.
Mixezi
albușurile cu sarea. Când începe să se formeze spuma, adaugi zahărul în 3
reprize, iar la final adaugi zeama de lămâie și mixezi.
Torni
crema de lămâie peste aluat,
iar deasupra pui bezeaua.
Eu am folosit un poș cu un dui în formă de steluță.Introduci tarta în cuptorul preîncălzit la 170 de grade C pentru 15 minute. O lași să se răcească complet și apoi o servești.
iar deasupra pui bezeaua.
Eu am folosit un poș cu un dui în formă de steluță.Introduci tarta în cuptorul preîncălzit la 170 de grade C pentru 15 minute. O lași să se răcească complet și apoi o servești.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu