Folosind această umplutură delicioasă și foi de plăcinte, puteți
pregăti mici plăcințele. De această dată, eu am optat pentru rulouri, pentru că
mi s-au părut mai interesante. Pentru un plus de savoare eu am folosit condiment Maggi Secretul Gustului de Legume.
Ingrediente:
250g
ciuperci proaspete
1
ceapă
1/2
ardei gras roșu
o
legătură pătrunjel
o
lingură Maggi Secretul Gustului de Legume
6-8
foi de plăcintă
100g
unt
sare
piper
1
gălbenuș + 2 linguri lapte
semințe
de susan
Mod
de preparare:
Ciupercile
curățate și spălate le tai felii și le pui la fiert în apă cu puțină sare,
pentru 5 minute.
Le scurgi bine de apă și le mărunțești cu ajutorul
blenderului.
În
50g unt topit călești ceapa tocată apoi adaugi ciupercile mărunțite,
ardeiul
spălat și tăiat cubulețe, sare și piper după gust. Lași să se pătrundă
gusturile și adaugi pătrunjelul spălat și tocat mărunt
și o lingură
de Maggi Secretul Gustului de Legume, omogenizezi și lași să se răcească
compoziția.
Topești
celelalte 50g unt și apoi, cu pensula, ungi foile de plăcintă tăiate
dreptunghiuri.
Pe
două dreptunghiuri pui 1-2 linguri de compoziție,
o rulezi și o așezi în
tava tapetată cu hârtie de copt. După ce faci toate rulourile, le ungi cu
gălbenuș amestecat cu lapte și presari semințele de susan.
Le coci 15 minute la
foc mediu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu