Ingrediente:
100 g soia granulată
1 dovlecel mic
1 lingură pătrunjel verde tocat
1 ceapă
2 căței usturoi
25 g fulgi de drojdie inactivă
25 g fulgi de drojdie inactivă
sare
piper
Mod de preparare:
Granulele de soia le pui la fiert în apă rece, cu puțină sare și le lași să fiarbă pentru aproximativ 15 minute.
Mod de preparare:
Granulele de soia le pui la fiert în apă rece, cu puțină sare și le lași să fiarbă pentru aproximativ 15 minute.
Le scurgi de apă și le lași să se
răcească.
Dovlecelul îl cureți de coajă și îl dai pe răzătoarea mică și îl storci bine de apă.
Dovlecelul îl cureți de coajă și îl dai pe răzătoarea mică și îl storci bine de apă.
Granulele de soia le pui într-un robot de bucătărie și le macini.
Într-un bol pui dovlecelul răzuit, ceapa răzuită pe răzătoarea mică,
granulele de soia măcinate, pătrunjelul tocat mărunt, usturoiul pisat
și fulgii de drojdie.
Asezonezi cu sare și piper și apoi omogenizezi totul foarte bine.
Din compoziție, formezi chifteluțe și le așezi pe tava tapetată cu hârtie de
copt.
Introduci tava în cuptorul preîncălit la 180 de grade C și lași
25-30 de minute ca să se rumenească ușor.
Scoți tava din cuptor și lași chifteluțele să se răcească puțin, apoi le transferi pe un platou.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu