Vă învit să încercați o plăcintă delicioasă, care poate fi pregătită cu orice fel de legume de sezon. Se face foarte ușor și rapid. Toți membrii familiei mele au adorat-o. ;)
Ingrediente:
Ingrediente:
1
aluat foietaj
-pentru
umplutură:
2
conserve de ton în ulei
3
linguri ulei de măsline
1
ceapă mare
1
ardei gras roșu
75
g măsline fără sâmburi
100g
brânză telemea
100g
cașcaval
1 ou + albușul (rămas de la uns aluatul)
1 ou + albușul (rămas de la uns aluatul)
sare
(dacă este cazul)
piper
-pentru
uns:
un
gălbenuș
2
linguri lapte
susan
Mod
de preparare:
Toci ceapa mărunt, iar ardeiul spălat îl tai cubulețe și le pui la călit în
uleiul încins.
Când ceapa s-a înmuiat puțin adaugi tonul scurs de ulei și măslinele tăiate rondele și le mai lași 2-3 minute.
Lași compoziția să se răcească, apoi adaugi brânza telemea, rasă pe răzătoarea cu ochiuri mici,
ouăle mixate, piper și sare dacă mai este nevoie.
Omogenizezi compoziția.
Când ceapa s-a înmuiat puțin adaugi tonul scurs de ulei și măslinele tăiate rondele și le mai lași 2-3 minute.
Lași compoziția să se răcească, apoi adaugi brânza telemea, rasă pe răzătoarea cu ochiuri mici,
ouăle mixate, piper și sare dacă mai este nevoie.
Omogenizezi compoziția.
Tapetezi
o tavă (20x30 cm) cu hârtie de copt și așezi jumătate din aluat în tavă. Dacă folosești o tavă mai mare vor fi necesare 2 foi de aluat. Presari jumătate din cașcavalul ras, torni deasupra compoziția de ton,
presari restul de cașcaval ras
și adaugi deasupra foaia de aluat și o ungi cu gălbenușul amestecat cu lapte. Înțepi aluatul din loc în loc cu o scobitoare (pentru a nu se umfla la copt),
introduci tava în cuptor, la temperatură ridicată la început (circa 5 minute), apoi la foc potrivit şi lași până la coacerea completă, circa 30-35 de minute, până când plăcinta se rumenește frumos.
O lași să se răcorească puțin și o servești.
presari restul de cașcaval ras
și adaugi deasupra foaia de aluat și o ungi cu gălbenușul amestecat cu lapte. Înțepi aluatul din loc în loc cu o scobitoare (pentru a nu se umfla la copt),
introduci tava în cuptor, la temperatură ridicată la început (circa 5 minute), apoi la foc potrivit şi lași până la coacerea completă, circa 30-35 de minute, până când plăcinta se rumenește frumos.
O lași să se răcorească puțin și o servești.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu