Vă invit să încercați o rețetă foarte gustoasă cu vinete. Aluatul a ieșit atât de pufos și de bun, iar umplutura gustoasă, de abia te poți opri de la 2-3 plăcințele.
Pentru un plus de savoare, eu am folosit și condiment Maggi Secretul Gustului Legume.
Ingrediente:
-pentru aluat:
300 g făină
200 g iaurt
100 g unt
1 praf de copt
sare
Ingrediente:
-pentru aluat:
300 g făină
200 g iaurt
100 g unt
1 praf de copt
sare
-pentru umplutură:
1 vânătă mare (400g)
1 vânătă mare (400g)
1/2 ardei gras roșu
2 căţei usturoi
1 ceapă roșie
2 ouă
100 g telemea
2 linguri ulei
2 căţei usturoi
1 ceapă roșie
2 ouă
100 g telemea
2 linguri ulei
o linguriță condiment Maggi Secretul Gustului Legume
pătrunjel
sare
pătrunjel
sare
piper
-pentru uns:
1 gălbenuş
2 linguri de apă
1 gălbenuş
2 linguri de apă
semințe
Mod de preparare:
Pentru aluat, amesteci toate ingredientele şi le frămânți 10 minute. Vei obţine un aluat omogen, pe care îl lași la frigider.
Mod de preparare:
Pentru aluat, amesteci toate ingredientele şi le frămânți 10 minute. Vei obţine un aluat omogen, pe care îl lași la frigider.
Pentru umplutură, cureți vânăta de coajă, o tai cuburi şi o
presari cu sare. O lași aşa 10 minute.
Într-o tigaie, încingi uleiul şi pui ceapa tocată la călit și usturoiul curățat
și tăiat felioare. Când s-au rumenit, adaugi ardeiul tăiat cubulețe,
vinetele
bine scurse
și o linguriță condiment Maggi Secretul Gustului Legume
şi le lași pe foc aproximativ 10 minute, apoi le lași să se
răcorească şi adaugi pătrunjelul tocat
și ouăle bătute cu sare și
piper și omogenizezi.
Împarți aluatul în 9 și formezi bile pe care le întinzi cu
sucitorul. Pe fiecare cerc pui 2-3 linguri de umplutură,
presari telemea rasă
şi aduni marginile. Aşezi plăcinţelele în tava tapetată cu hârtie de copt
şi
le dai la cuptor pentru 35 de minute. Cu 10 minute înainte de a fi gata, le
scoți şi le ungi cu gălbenuş amestecat cu apă și presari semințele.
Eu am mai presărat puțină telemea deoarece mi s-au desfăcut pliurile plăcintelor la copt și se vedea prea tare umplutura. Vă sfătuiesc să le strângeți mai bine între degete pentru a se lipi bine (atunci când adunati aluatul).
Vă doresc poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu