duminică, 12 noiembrie 2017

Cartofi umpluti cu mozzarella si ou fiert, inveliti in bacon



Vă invit să încercați o rețetă delicioasă pe care eu am văzut-o la Merișor și mi-a plăcut tare mult. Mi se pare de mare efect și e foarte ușor de făcut. Mulțumesc Merișor pentru rețetă! :*

Ingrediente:
4 cartofi mari
2 ouă fierte
150 g mozzarella rasă
200 g felii subțiri de bacon
sare
piper
rozmarin


Mod de preparare:
Mai întâi fierbi cartofii, spălați bine și necurățați de coajă, în apă cu puțină sare. 


După ce au fiert bine îi treci prin jet de apă rece și îi cureți.


Îi tai în jumătăți și le scobești interiorul, cu ajutorul unui cuțit cu lama subțire marchezi conturul pe unde să scobești interiorul, apoi folosești o linguriță, pentru a răzui interiorul. 
Le lași o bază de circa 5 - 7 mm grosime.


Presari peste ei, rozmarin măcinat fin, sare și piper apoi adăugi mozzarella și așezi câte o jumătate de ou, pe câte una din jumătățile de cartofi.


Unești apoi jumătățile de cartofi, să formezi cartoful întreg, pe care îl îmbraci în feliile de bacon. Așezi mai întâi o felie de bacon de-a lungul cartofului să îmbrăci și vârfurile acestuia și cu două, sau trei felii, înfășori cartoful de-a latul.


Învelești cartofii cu hârtie de copt, pentru a presa bine feliile de bacon peste ei și îi dai la cuptor pentru 30-35 de minute, la 180 de grade C. 


În ultimele 7-8 minute, desfaci hârtiile de pe cartofi, pentru ca baconul să se rumenească frumos peste cartofi.


Cartofii pot fi seviți fie simpli, cu ketchup, cu murături sau ca garnitură la orice friptură.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu