miercuri, 14 ianuarie 2015

Prajitura cu dovleac



Ingrediente:

Pentru aluat:

250g faina
125g unt
70g zahar pudra
1 galbenus
50ml lapte
un praf sare

Pentru umplutura:

500g dovleac
3 oua
100g zahar
180g frisca lichida
70g faina
un praf de sare


Mod de preparare:
Pentru aluat, freci galbenusul cu zaharul si dupa ce se albeste amestecul, adaugi lapte.



In faina pui untul taiat bucatele si il faramitezi cu degetele pana cand se obtin firimituri de faina amestecate cu unt,


apoi adaugi amestecul cu oua cu lapte. Amesteci pana obtii un aluat omogen. Intinzi aluatul in tava de copt, il gauresti cu furculita si-l dai la rece.


Intre timp dai pe razatoare dovleacul



iar apoi il mixezi pana obtii un piure fin.


Amesteci zaharul, frisca, ouale si faina si apoi adaugi piureul de dovleac.



Torni umplutura peste aluatul deja intins in tava.


Introduci tava la cuptor pentru 50 de minute. Se lasa sa se raceasca in tava


si apoi se serveste. 




































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu