vineri, 16 ianuarie 2015

Prajitura cu iaurt si apa de trandafiri



Am gasit o reteta foarte usor de pregatit si totodata delicioasa pe blogul lui Edith si am testat-o. V-o recomand si voua cu drag.

Ingrediente:
4 oua
8 linguri zahar
800 g iaurt
1 plic budinca cu aroma de vanilie
un praf de sare
esenta de vanilie
colorant rosu
1 lingurita de apa de trandafiri (sau esenta)


Mod de preparare:
Mixezi ouale cu sarea si zaharul pentru cca 2 minute. Adaugi iaurtul, praful de budinca si esenta de vanilie



 si mixezi la viteza minima pana se omogenizeaza. Opresti din compozitie 4-5 linguri pe care le amesteci cu putin colorant rosu si apa de trandafiri. Torni compozitia intr-o tava (20 x 30 cm) pe fundul careia pui hartie de copt.


Pui din loc in loc pe suprafata prajiturii cate o lingura din compozitia roz, cu trandafiri, apoi cu o scobitoare marmorezi prajitura.



Introduci tava in cuptorul preincalzit la 170 C pentru cca 35-40 minute.
Lasi sa se raceasca si apoi o portionezi.




Va doresc pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu