marți, 16 iunie 2015

Placinta cu dovlecei, ciuperci si rosii cherry



Deoarece aveam pofta de o placinta cu legume, m-am gandit sa folosesc cam tot ce aveam prin frigider. Combinatia a fost una reusita (zic eu) si s-a mancat foarte repede.

Ingrediente:
3 oua
3 dovlecei
2 morcovi
150 g faina
50 ml ulei de masline
70g parmezan
100 g cascaval
1 borcan de ciuperci
200g rosii cherry
1 legatura patrunjel
sare
piper


Mod de preparare:
Cureti dovleceii si morcovii si ii dai pe razatoarea mica. Tai ciupercile si patrunjelul marunt. Razi cascavalul.
Intr-un vas, amesteci dovleceii si morcovii rasi ( inainte de a adauga dovleceii ii storci bine ca sa elimini apa de vegetatie), ciupercile, patrunjelul,


adaugi parmezanul 


si amesteci bine. Adaugi sare si piper dupa gust.


Separat bati ouale cu un praf de sare si cu uleiul de masline si le adaugi peste compozitia de dovlecei, 


apoi adaugi cascavalul ras si amesteci. 


Adaugi faina cernuta 


si amesteci pana se omogenizeaza compozitia, apoi o torni in tava tapetata cu hartie de copt.


Coci placinta la 180°C, in cuptorul preincalzit, pentru 55-60 de minute, pana se rumeneste frumos.


O lasi sa se raceasca putin apoi o tai felii si o servesti.





2 comentarii:

  1. Cred ca este delicioasa! O sa o incerc si eu in weekend!

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar a fost delicioasa! Ti-o recomand cu drag! :*

    RăspundețiȘtergere