Ingrediente:
1 kg cartofi noi (mici)
-pentru chiftele:
700 g carne tocată de porc
2 cepe
3 căței de usturoi
1 morcov
3 cartofi mici
2 ouă
o lingură pesmet
Rozmarin
Busuioc
boia
sare
piper
-pentru cartofi:
Ulei de măsline
Boia
Sare
condiment pentru cartofi
-pentru sos:
o cutie roșii decojite în sos
50 ml apă
sare
busuioc uscat
-În plus:
2 linguri de ulei pentru uns tava
Afumătură de porc
100g cașcaval ras
Pătrunjel verde
Mod de preparare:
Chiftele:peste carnea tocată adaugi, condimentele, ceapa spălată și curățată dată pe răzătoarea cu orificii mici. Cureți cartofii și morcovul, le dai pe răzătoarea cu ochiuri mici, și scurgi zeama. Adaugi și restul ingredientelor, omogenizezi și lași deoparte până pregătești cartofii.
Cureți cartofii și îi speli. Îi ungi cu ulei și adaugi condimentele.
Ungi o tavă cu cele 2 linguri de ulei și așezi în tavă afumătura tăiată cubulețe.
Formezi chifteluțele cu mâinile umezite în apă. Le așezi în tavă împreună cu cartofii.
Acoperi tava cu folie de aluminiu și o dai la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 35 de minute, la foc potrivit. Îndepărtezi folia și mai lași încă 10 minute.
Sos: Mixezi roșiile (cu mixerul vertical) și condimentezi după gust.
Scoți tava din cuptor, întorci ingredientele pe partea cealaltă (să se rumenească uniform) și torni sosul.
Dai din nou tava la cuptor pentru 15 minute. Cu câteva minute înainte de a stinge focul presari cașcavalul ras deasupra.
La final presari pătrunjel tocat deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu