Vă invit să încercați o combinație delicioasă de mazăre și ficăței de pui. E o rețetă rapidă care i-a cucerit pe membrii familiei mele. Ca sursă de inspirație am avut o rețetă de-a Mihaelei (bucataras.ro).
Ingrediente:
500 g ficăței de pui
300 g mazăre
50 g făină albă
2 cepe roșii
2 morcovi
1 roșie
1/2 ardei gras roșu
1/2 ardei gras roșu
1/2 ardei gras galben
2 căței usturoi
2-3 linguri sos roșii
1 linguriță de boia dulce
1 lingură cimbrișor
sare
2 căței usturoi
2-3 linguri sos roșii
1 linguriță de boia dulce
1 lingură cimbrișor
sare
2-3 linguri de ulei
Mod de preparare:
Cureți legumele și le speli. Toci ceapa mărunt, morcovii îi dai pe răzătoarea mică, iar roșia si ardeii le tai cubulețe.
Usturoiul îl tai feliuțe.
Ficățeii de pui îi cureți de pieliță și îi speli cu apă rece și îi fierbi pentru 5-10 minute.
Sotezi ușor legumele (ceapa, usturoiul, morcovul, roșia și ardeiul) în uleiul încins.
Adaugi mazărea, boiaua, cimbrișorul și pasta de roșii.
Scoți ficățeii din apă, îi clătești cu apă rece și îi adaugi peste legumele din tigaie.
Mod de preparare:
Cureți legumele și le speli. Toci ceapa mărunt, morcovii îi dai pe răzătoarea mică, iar roșia si ardeii le tai cubulețe.
Usturoiul îl tai feliuțe.
Ficățeii de pui îi cureți de pieliță și îi speli cu apă rece și îi fierbi pentru 5-10 minute.
Sotezi ușor legumele (ceapa, usturoiul, morcovul, roșia și ardeiul) în uleiul încins.
Adaugi mazărea, boiaua, cimbrișorul și pasta de roșii.
Scoți ficățeii din apă, îi clătești cu apă rece și îi adaugi peste legumele din tigaie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu