duminică, 24 mai 2020

Negresa cu urda, mure si piersici



Nouă ne plac foarte mult prăjiturile cu urdă. Zilele trecute am primit niște urdă proaspătă. Am mâncat pe săturate, dar am pregătit și o prăjitură delicioasă. Vă invit să o încercați și voi.

Ingrediente:
Compozitia maro:
5 ouă
150 g zahăr
100 ml ulei
200 ml lapte
400 g făină
30 g cacao
3/4 plic praf de copt

Compozitia de branza:
500 g urdă
3 ouă
100 g zahăr pudră
3 linguri făină
esență de vanilie

mure
piersici din compot

Mod de preparare:
Pentru aluat se mixează ouăle cu un praf de sare și zahărul măcinat până când își dublează volumul. 


Se adaugă uleiul și laptele și se omogenizează. Se adaugă făina cernută cu cacaua și trei sferturi din plicul de praf de copt și se amestecă ușor cu o lingură de lemn





Pentru compoziția de brânză se mixează urda, ouăle, esența de vanilie și zaharul măcinat (cu ajutorul unui mixer vertical) până când se obține o cremă fină. Se adaugă apoi făina și se omogenizează.



Într-o tavă (25x35cm) tapetată cu hârtie de copt se toarnă aluatul 
(se păstrează câteva linguri de aluat), apoi compoziția de brânză și se amestecă ușor cu o furculiță, pentru aspectul marmorat. 




Se distribuie fructele 


și se adaugă aluatul rămas și se amestecă ușor cu crema de brânză 


și se introduce tava în cuptorul încins la 180 de grade C și se lasă pentru 35-40 de minute, până când trece testul cu scobitoarea. 


Se lasă să se răcorească puțin și se taie.


.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu