duminică, 24 mai 2020

Tarta cu carne tocata si legume




Am pregătit o pizza în urmă cu vreo 2 săptămâni și deoarece îmi rămăseseră ciuperci, porumb, măsline, m-am gândit că ar fi păcat să le arunc și în ziua următoare am pregătit această tartă delicioasă.

Ingrediente:
-pentru aluat:
1 ou
125 g smântână( 12% grăsime)
125 g unt( 82% grăsime)
375 g făină
1/2 linguriță praf de copt
puțină sare
oregano
cimbru
piper

-pentru umplutură:
500 g carne tocată porc
200g mix legume congelate
50 g măsline
½ conservă boabe de porumb
½ borcan ciuperci
100g cașcaval
2-3 linguri ulei
sare
piper
cimbru
o legătură pătrunjel
1 ou + 1 albuș
pesmet
1 gălbenuș de ou pentru uns aluatul
susan


Mod de preparare:
Se prepară mai întâi umplutura de carne tocată. Se pune uleiul la încins și se adaugă carnea tocată presărată cu sare, în prealabil și se amestecă intens pentru a se prepara carnea uniform. Se adaugă legumele și se lasă să fiarbă la foc potrivit.



Se adaugă condimentele și se potrivește gustul de sare. Se lasă amestecul la răcit. 


După ce s-a răcit se adaugă oul + albușul bătut. 


Se adaugă cașcavalul și pătrunjelul tocat mărunt și se omogenizează.



Pentru aluat, se amestecă, într-un bol, oul cu un praf de sare, apoi se adaugă smântâna. 


Se adaugă, apoi, untul rece, condimentele, praful de copt și făina și se frământă rapid un aluat compact, nu foarte ferm, dar nelipicios, se învelește în folie alimentară și se dă la rece pentru 20-30 de minute.




Se întinde aluatul în tava de copt îmbrăcând și pereții acesteia, se înțeapă din loc în loc și se presară pesmet. Se oprește 1/3 din aluat pentru a orna tarta.


Se toarnă compoziția de carne peste aluat.
Se taie surplusul de aluat și se aduc marginile peste compoziția de carne.


Se întinde restul de aluat într-o foaie subțire și se decupează forme de inimioare (sau alte forme) 


și se aplică peste compoziția de carne, apoi se ung inimioarele cu gălbenuș de ou, se presară susan deasupra și se dă tarta la cuptor pentru 50 de minute, la 180 de grade.


Se lasă tarta să se tempereze ușor și se porționează, apoi se servește.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu