marți, 10 mai 2022

Placinta floare cu spanac si branza



Ce spuneți de o felie de plăcintă delicioasă? Se pregătește rapid și dispare și mai rapid din farfurie. Vă sfătuiesc să nu faceți risipă de luat și să folosiți întreg aluatul foietaj.

Vă recomand să folosiți și mănușile Kobe. Sunt ideale pentru manipularea obiectelor fierbinți, a căror temperatură nu depășește însă 100 de grade Celsius.

** a nu se utiliza în contact direct cu focul **
Le poți comanda accesând link-ul: https://www.protectstore.ro/kobe-manusi-de-protectie-la-temperaturi-inalte-max-100c?childSku=KOBE-8




Ingrediente:

2 buc. aluat foietaj

-pentru umplutură:
120 g spanac congelat
450 g brânză de vaci
50 g cașcaval
30g parmezan
3 ouă mici
2 căței de usturoi
sare
piper

pentru uns:
1 ou
susan alb


Mod de preparare:
Se lasă aluatul să se decongeleze la temperatura camerei.
Între timp, se mixează brânza cu ouăle si spanacul decongelat și scurs bine de apă. Se adaugă sare si piper după gust. (Inițial am pus 2 ouă dar mi s-a părut prea uscată compoziția).


Se adaugă cașcavalul și parmezanul date pe răzătoare, și se omogenizează compoziția.


Se transferă aluatul în tava mare de cuptor, pe o foaie de copt. Se pune crema de brânză cu spanac peste aluat, se întinde pe toată foaia și se nivelează.


Se așază deasupra a doua foaie de aluat și se pune un pahar (ușor) în mijlocul foii și se taie foaia întâi în 4 părți, apoi fiecare sfert în jumătate, iar fiecare felie se va tăia din nou în jumătate. Vor rezulta 16 petale. Se răsucesc toate fâșiile. 


Se bate oul și se ungă plăcinta, apoi se presară susanul.



Se introduce plăcinta în cuptorul preîncălzit, la 220 de grade C și cu ventilația pornită, apoi se dă temperatura la 200 de grade C și se lasă să se coacă pentru aproximativ 20-25 de minute, apoi se dă temperatura la 180 de grade C, se întoarce plăcinta și se mai lasă să se coacă 10-12 minute până când se rumenște frumos.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu