joi, 2 iunie 2022

Tarta cu sparanghel si ton




Ingrediente:
Pentru aluat:
200 g făină
100 g unt 80% rece
1 ou
6 linguri apă rece
sare

Pentru umplutură:
3 ouă
50g smântână
sare
50g baby spanac
1 conservă ton în suc propriu
6 fire sparanghel
sare
80g cascaval

Mod de preparare:
Pentru aluat, se amestecă toate făina cu untul și sarea până se obține un aluat sfărâmicios, apoi se adaugă apa rece și oul si se frământă un aluat care se lasă la frigider cel puțin 30 de minute (învelit în folie alimentară).


Între timp se prepară umplutura.
Se spală spanacul, se scurge bine de apă și se taie fâșii.
Se mixează ouăle cu sare și cu smântâna, apoi se adaugă spanacul tocat, tonul scurs bine de suc și se omogenizează compoziția.


Se scoate aluatul din frigider și se întinde pe pe o hârtie de copt, apoi se transferă într-o tavă unsă cu unt. Cu furculița se înțeapă aluatul din loc în loc. Se taie surplusul de aluat. 


Se acoperă pe hârtie de copt și se pun deasupra boabe de fasole (sau biluțe speciale pentru copt) și se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru 15-20 de minute.
Se scoate tava, se îndepărteaza boabele de fasole și hârtia de copt și se toarnă umplutura peste aluat.
Sparanghelul se spală, se șterge bine și se îndepărtează partea mai tare a cozii. Se taie fiecare fir de sparanghel în 2 și se așază peste umplutură.


Se introduce tava în cuptorul preîncălzit pentru 30-35 de minute, la 180° C, până când se rumenește frumos. Se scoate tava și se presară cașcavalul dat pe răzătoarea mare și se introduce în cuptor pentru 5 minute.


Tarta se lasă câteva minute la răcorit, înainte de a o porționa.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu