marți, 6 septembrie 2022

Piept de pui cu quinoa




Vă recomand să încercați această rețetă cu quinoa, deoarece aceste semințe sunt bogate în aminoacizi esențiali, pline de Omega 3 și Omega 6 și ajută la refacerea țesutului pancreasului. Nu au deloc gluten sau colesterol, fiind o sursă de calciu și magneziu.

Ingrediente:
600g piept de pui
150g quinoa
2 căței de usturoi
boia de ardei dulce
sare
piper
mix de condimente de Provence
1/2 ardei gras roșu
zeamă de lămâie
2 linguri ulei de măsline
pătrunjel verde

Mod de preparare:
Se spală carnea de pui și se taie cubulețe, apoi se pune într-un castron și se adaugă zeamă de lămâie, uleiul de măsline și usturoiul tăiau felii și se lasă la macerat 30 de minute.


Quinoa se spală și se pune la înmuiat în apă pentru 30 de minute.
Se încinge o tigaie și se transferă carnea de pui și se călește pe toate părțile până se albește. Se adaugă condimentele, sarea și 2 căni de apă și se lasă să fiarbă.


Separat se pune quinoa la fiert în 3 căni de apă. Se fierbe pentru 15-20 de minute, până când îți dublează volumul și absoarbe toată apa.


Se taie ardeiul felii și se adaugă peste carnea de pui și se lasă să fiarbă câteva minute.


Se adaugă quinoa peste carnea de pui și se amestecă, apoi se lasă să fiarbă câteva minute împreună. Dacă a scăzut toată apa, se adaugă 1/2 căniță de apă.
După ce a scăzut apa se oprește focul și se presară pătrunjelul tocat mărunt.
Se poate stoarce o felie de lămâie deasupra preparatului.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu