sâmbătă, 2 martie 2024

Prajitura turnata cu branza si afine



Vă invit să încercați o prăjitură rapidă și delicioasă.

Ingrediente:

-pentru blat:
4 ouă
un praf de sare
100 g zahăr pudră cu gust de lămâie
13 linguri lapte
50 ml ulei
250 g făină albă
1 plic praf de copt

-pentru umplutură:
700 g brânză de vaci
100 g zahăr măcinat
esență de vanilie
2 ouă
2 linguri griș
100 g afine
40 g alune

Mod de preparare:
Umplutura: Într-un bol se pune brânza, zahărul măcinat și esența de vanilie și ouăle și se mixează cu mixerul vertical. Se pun cele 2 linguri de griș, se încorporează apoi se pun afinele și se amestecă totul cu o spatulă și se lasă deoparte.


Pentru blat, se mixează ouăle cu praful de sare și zahărul pudră până când își dublează volumul. Se adaugă laptele călduț, uleiul, se mixează puțin, iar la final se adaugă făina cernută cu praful de copt.




Se tapetează tava cu hârtie de copt. Se toarnă jumătate din compoziția de aluat, se presară jumătate din alunele mărunțite și se dă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 10 minute. 


Se scoate tava din cuptor și se adaugă compoziția de brânză. Se nivelează repede apoi se toarnă peste brânză restul din compoziția de aluat. 




Se întinde pe toată suprafața apoi se presară alunele rămase și se dă tava din nou la cuptor pentru încă vreo 20-30 de minute până când se rumenește frumos. Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească complet înainte de a fi tăiată.


Se porționează și se servește rece.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu