marți, 24 ianuarie 2017

Ciorba de fasole cu afumatura



Aceasta ciorba ma duce cu gandul la copilarie. De cand eram mica era preferata mea. Va invit si pe voi la o ciorba de fasole cu afumatura acrita cu Bors Maggi. A iesit la fel de delicioasa precum cea pe care o facea mama in copilarie. Noi am servit-o cu paine de casa, proaspat scoasa din cuptor si a fost delicioasa. 

Ingrediente:
200g afumatura de porc
300g fasole boabe albe
1 ceapa uscata
1 morcov
1 ardei gras rosu
1/2 pastarnac
1/2 radacina patrunjel
1 telina mica
4 linguri bulion
1/2 legatura patrunjel verde
sare
piper
taitei
1 lingura Maggi Secretul Gustului Legume
1 lingura Bors Maggi 

Mod de preparare:
Speli fasolele si le pui la inmuiat in apa rece pentru cateva ore. Arunci apa si le pui la fiert in putina apa, le lasi sa clocoteasca de cateva ori si apoi schimbi apa si le clatesti. Schimbi apa de 3 ori apoi le pui la fiert in 2 litri de apa si adaugi afumatura taiata felii si legumele. Cureti ceapa si o toci marunt. Ardeiul il cureti de cotor, seminte si il tai cubulete. Morcovul decojit il tai cubulete. Pastarnacul, telina si radacina de patrunjel le cureti si le pui la fiert intregi (daca doresti poti sa le tai cubulete) si le scoti la final. Adaugi o lingura de Maggi Secretul gustului Legume si o lingura de sare si lasi sa fiarba la foc potrivit.
Cand fasolele sunt fierte mai adaugi apa (daca este cazul), sare si piper dupa gust, o lingura Bors Maggi (dupa gust), bulionul si taiteii si mai lasi sa clocoteasca timp de cateva minute pana cand au fiert taiteii. 


Adaugi patrunjelul tocat marunt si opresti focul. Acoperi oala 10 minute, apoi poti servi. 


Noua ne place ciorba de fasole cu ceapa.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu