Ingrediente (tava 11x23 cm):
100
g faina
50
g ciocolata neagra
1/2
plic praf de copt
75
g nuci
200
g dovleac copt
3
oua
75
g unt
100
g zahar brun
1lingurita
de scortisoara
Mod
de preparare:
Cureti
semintele dovleacului, il tai in felii potrivite si il coci in cuptorul
preincalzit la 180°C, pentru 30 minute sau pana cand intepandu-l cu o
furculita, aceasta patrunde cu usurinta in pulpa.
Scoti
dovleacul din cuptor, il lasi sa se raceasca si ii cureti coaja. Pui
pulpa dovleacului intr-o sita, unde o lasi sa se scurga bine.
Dai ciocolata pe razatoarea mare sau o tai
in bucatele.
Adaugi faina, praful de copt, scortisoara si nucile macinate.
Separi
ouale si mixezi foarte bine albusurile.
Mixezi
untul la temperatura camerei cu zaharul macinat
pana cand obtii o crema omogena. Adaugi
galbenusurile si mixezi bine.
Adaugi
si pulpa de dovleac bine racita si foarte bine scursa.Daca dovleacul nu a
pierdut toata apa in timpul in care a stat in sita, il storci cu grija si abia
apoi il adaugi peste crema de unt.
Adaugi
mixul de faina in crema de unt si amesteci bine.
Incorporezi
albusurile bine batute in aluat, amestecand cu grija, de jos in sus.
Torni
aluatul in tava (11x23 cm) unsa cu unt.
Coci
checul, in cuptorul preincalzit la 170°C, pentru 35-40 de minute, pana cand
trece testul cu scobitoarea. Lasi checul sa se raceasca pe un gratar,
apoi il
tai felii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu