marți, 24 ianuarie 2017

Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea




Va invit sa pregatiti o tarta delicioasa cu legume si telemea. Pentru un plus de savoare puteti adauga si o lingura de Maggi Secretul Gustului legume.

Ingrediente:
-Pentru aluat:
200 g faina
100 g unt rece
1/2 lingurita sare
1 ou
6 linguri apa foarte rece

-Pentru umplutura:
250g ciuperci champignon
5 buchetele broccoli
½ ardei gras rosu
70g telemea
3 oua
200g iaurt gras
sare si piper dupa gust
1 lingura Maggi Secretul Gustului legume
2 linguri ulei


Mod de preparare:
Pentru aluat, pui faina intr-un bol si adaugi untul taiat cuburi. Framanti pana ce obtii firimituri mai mari. Adaugi oul batut si apa treptat si framanti pana se omogenizeaza aluatul. Formezi o bila pe care o pui la frigider pentru 30 de minute.


Speli ciupercile bine, le tai felii si le pui la calit in 2 linguri de ulei, pana cand scade apa lasata de acestea. Adaugi ardeiul taiat fasii si broccoli rupt buchetele mici. Adaugi o lingura Maggi Secretul Gustului legume si acoperi cu un capac si lasi sa se patrunda ingredientele pentru 5-10 minute apoi lasi sa se raceasca compozitia. 


Razi telemeaua si o amesteci cu legumele. Adaugi sare si piper dupa gust.


Intinzi aluatul si il transferi intr-un vas uns cu unt si tapetat cu faina. Il intepi din loc in loc cu o furculita. 
Torni legumele peste aluat si adaugi deasupra ouale mixate bine cu iaurtul si aduci marginile aluatului peste umplutura, pliindu-le frumos. 


Introduci tava in cuptor pentru 40-45 de minute, la 180 grade C, pana cand se rumeneste frumos.


Lasi sa se raceasca pentru cateva minute si servesti tarta.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu