Ingrediente:
-pentru aluat:
200g iaurt gras
10 linguri ulei
1 plic praf de copt
2 linguri zahar macinat
300g faina
1 varf de cutit de sare
-pentru umplutura:
10 mere
3 linguri zahar
o lingura scortisoara
30g nuci
Mod de preparare:
Dai merele pe razatoarea mare, le
storci sucul, le amesteci cu zaharul, scortisoara si nucile rupte bucatele si le calesti
cateva minute si apoi le lasi sa se raceasca.
Pentru aluat, mixezi iaurtul,
uleiul, zaharul si sarea,
dupa care adaugi treptat faina cernuta cu praful de
copt.
Imparti aluatul in 2. Intinzi o foaie in tava tapetata cu hartie de copt,
repartizezi umplutura
si acoperi cu a doua foaie, pe care o intepi din loc in
loc.
Coci placinta la foc mediu (170 grade C), pentru 35-40 de minute, pana
cand se rumeneste frumos.
O lasi sa se raceasca si o servesti.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu