Va invit sa pregatiti o tarta rapida si delicioasa.
Ingrediente:
-Pentru aluat:
200 g faina
100 g unt rece
1/2 lingurita sare
1 ou
6 linguri apa foarte rece
-Pentru umplutura:
o bucata file somon
450g legume mexicane
1 catel usturoi
5 oua
100 g cascaval
50 g smantana
sare si piper dupa gust
rozmarin
2 linguri unt
Mod de preparare:
Pentru aluat, pui faina intr-un bol si adaugi untul taiat cuburi. Framanti pana ce obtii firimituri mai mari. Adaugi oul batut si apa treptat si framanti pana se omogenizeaza aluatul. Formezi o bila pe care o pui la frigider pentru 30 de minute.
Topesti untul intr-o tigaie si adaugi legumele si usturoiul pisat. Amesteci cu o lingura de lemn si adaugi somonul taiat bucati (dupa ce ii scoti oasele). Adaugi, rozmarin, sare si piper dupa gust
-Pentru aluat:
200 g faina
100 g unt rece
1/2 lingurita sare
1 ou
6 linguri apa foarte rece
-Pentru umplutura:
o bucata file somon
450g legume mexicane
1 catel usturoi
5 oua
100 g cascaval
50 g smantana
sare si piper dupa gust
rozmarin
2 linguri unt
Mod de preparare:
Pentru aluat, pui faina intr-un bol si adaugi untul taiat cuburi. Framanti pana ce obtii firimituri mai mari. Adaugi oul batut si apa treptat si framanti pana se omogenizeaza aluatul. Formezi o bila pe care o pui la frigider pentru 30 de minute.
Topesti untul intr-o tigaie si adaugi legumele si usturoiul pisat. Amesteci cu o lingura de lemn si adaugi somonul taiat bucati (dupa ce ii scoti oasele). Adaugi, rozmarin, sare si piper dupa gust
si acoperi cu un capac si lasi sa se patrunda ingredientele pentru 5-10 minute apoi lasi sa se raceasca compozitia.
Intinzi aluatul si il transferi intr-un vas uns cu unt si tapetat cu faina. Il intepi din loc in loc cu o furculita.
Intre timp razi cascavalul, il adaugi peste compozitie si amesteci.
Intinzi aluatul si il transferi intr-un vas uns cu unt si tapetat cu faina. Il intepi din loc in loc cu o furculita.
Intre timp razi cascavalul, il adaugi peste compozitie si amesteci.
Torni legumele peste aluat si adaugi deasupra ouale mixate bine cu smantana si aduci marginile aluatului peste umplutura, pliindu-le frumos.
Introduci tava in cuptor pentru 40-45 de minute, la 180 grade C, pana cand se rumeneste frumos.
Lasi sa se raceasca pentru cateva minute si servesti tarta.
buna
RăspundețiȘtergereMultumesc!
RăspundețiȘtergere