Daca tot sunt mere din belsug, nu ar fi pacat sa se strice? Am incropit rapid o tarta care s-a "evaporat" rapid.
Ingrediente:
-pentru aluat:
400g faina
200g unt
30g zahar pudra
2 oua
12 linguri apa rece
1 praf de sare
-pentru compozitie:
2 linguri zahar
12 mere
1lingura scortisoara
50g nuci
Mod de preparare:
Pentru aluat, tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi zaharul macinat si oul batut cu apa si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Lasi aluatul la frigider pentru o ora.
50g nuci
Mod de preparare:
Pentru aluat, tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi zaharul macinat si oul batut cu apa si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Lasi aluatul la frigider pentru o ora.
Intre timp, cureti merele de coaja si le dai pe razatoare. Le storci de zeama si le pui intr-un vas, pe foc, si adaugi zaharul, scortisoara si nucile taiate bucatele si amesteci. Le lasi sa se caleasca pana se inmoaie.
Presari masa de lucru cu făină şi
întinzi jumatate din aluat cu sucitorul, apoi pui aluatul într-o tava unsa cu unt si
tapetata cu faina. Torni compozitia de mere racita peste aluat, tai surplusul
de aluat
si formezi un grilaj cu care acoperi compozitia de mere. Pentru a
forma trandafirii, decupezi cercuri cu ajutorul unui pahar, le asezi unul in
continuarea celuilalt si le rulezi. (Eu am facut si trandafiri mici, cu 3 cercuri, dar si trandafiri mari, cu 5 cercuri de aluat.)
Strangi la mijloc aluatul
si apoi separi
cei doi trandafiri rezultati si ii asezi peste grilaj. Frunzulitele le decupezi si le crestezi cu un feliator / cutit si ornezi tarta.
Introduci tarta in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru
40-45 de minute, pana se rumeneste frumos.
O lasi sa se raceasca si o servesti.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu