marți, 15 noiembrie 2016

Tocanita de ciuperci in crusta de mamaliga (de post)


Banala tocanita de ciuperci va parea mai spectaculoasa si mai interesanta daca o serviti intr-o crusta de mamaliga. Este delicioasa.


ingrediente: 
-pentru mamaligă:
400 g mălai
1,5 l apă
1 lingurită sare

-pentru tocaniță:
500g ciuperci champignion
2 rosii 
3 linguri ulei de masline
3 cătei usturoi
2 fire ceapă verde
sare
piper 
pătrunjel verde 

Mod de preparare: 
Pui apa la fiert cu o lingurita de sare și când incepe să clocotească adaugi mălaiul treptat, până ajungi la consistența dorită (mămăliga nu trebuie să fie foarte tare) și lași să fiarbă 20 de minute, amestecând din când in când. 
Ungi cu ulei o forma de tartă, apoi pui mămăliga și tapetezi peretii formei, in așa fel incât să semene cu o tartă


Lași să se răcească și intre timp prepari umplutura. Decojești rosiile și le pasezi cu ajutorul unui mixer vertical (sau intr-un blender). 


Ciupercile le cureți și le speli, apoi le tai felii. Călești ciupercile până se evaporă apa din ele, apoi adaugi ceapa și usturoiul tocate, sucul de rosii, piperul și sare după gust .


Lași să fiarbă până când se ingroașă sosul. 


Scoți crusta de mămăligă din forma de tartă și o asezi pe un platou, 


apoi pui tocănița de ciuperci in crusta de mămăligă și ornezi cu pătrunjel verde proaspăt tocat.



2 comentarii:

  1. Yummy, ce apetisant arată tocănița ta! De asta nu cred ca m-aș sătura. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Da, e de mare efect crusta de mamaliga ;)

      Ștergere