vineri, 28 iulie 2017

Ciocolata de casa cu mure si caju
Ingrediente:
-pentru stratul de cacao:
90 ml apă
170 g zahăr
240 g lapte praf
40 g cacao
120 g unt
esență de rom
50g caju

-pentru stratul de mure:
100 ml suc de mure
150 g zahăr
120 g unt
260 g lapte praf

50g caju


Mod de preparare:
Prăjești caju-ul în cuptorul încins pentru 5-10 minute.
Incepi cu stratul de cacao. Pui apa cu zahărul pe foc. În momentul în care începe să fiarbă (la foc mediu) mai lași pe foc 6-7 minute până când compoziția are aspectul unui sirop.
Separat cerni cacaoa și laptele praf. 


Iei siropul de pe foc și adaugi untul și esența de rom apoi omogenizezi. Torni siropul peste ingredientele uscate și amesteci bine să nu rămână cocoloașe. Adaugi jumătate din caju-ul rupt bucățele și omogenizezi compoziția.Tapetezi o tavă mică cu folie de plastic alimentară și adaugi ciocolata, apoi o nivelezi și o lași la răcit (nu în frigider).
Pentru a obtine 100 ml suc de mure ne trebuie aproximativ 300 g mure. Le speli și le pui pe foc împreună cu 2 linguri de zahăr. (eu am folosit mure congelată).
Din momentul în care încep să fiarbă le lași 10 minute pe foc apoi le pui într-o sită la strecurat (și le pasezi cu o furculiță) pentru a obține cât mai mult suc.Măsori 100 ml de suc de mure și îl pui pe foc împreună cu cele 150 de grame de zahăr. 
Lași să fiarbă 6-7 minute și apoi adaugi untul.Separat cerni laptele praf apoi pui peste el siropul de mure și amesteci bine. Adaugi caju-ul și omogenizezi. Torni compoziția peste cea de ciocolată și dai tava la rece. Dupa 3-4 ore de stat la rece se feliază perfect. Tai batoane de ciocolată și le servesti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu