miercuri, 9 august 2017

Smoothie revigorant (cu fructe de goji și apă de cocos)Prietenii de la Vegis #vegisro au lansat un nou concurs. Mie îmi plac provocările, astfel încât nu puteam să ratez șansa de a a testa 2 produse la alegere și să pregătesc un smoothie delicios și sănătos #mytastysmoothie. A fost oarecum greu să mă hotărăsc ce produse să folosesc, deoarece toate erau tentante și necunoscute mie. Am ales fructe de goji ecologice (de la Niavis) despre care am auzit doar cuvinte de laudă și apa de cocos ecologica de la Biona care m-a tentat pentru că nu am mai degustat-o.
Înainte de a vă prezenta smoothie-ul pregătit de mine, vă invit să aflați câteva lucruri interesante și utile despre beneficiile ingredientelor folosite de mine. Vă veți convinge că acest smoothie este sănătate curată și neapărat trebuie să-l încercați și voi la micul dejun! 
Fiecare dintre ingredientele folosite de mine oferă o multitudine de beneficii, iar împreună contribuie la buna funcționare a organismului nostru, oferindu-ne energia necesară pentru a face față tuturor provocărilor din mediul extern. Aceasta este motivul pentru care eu am ales această combinație.

Goji, micuțul fruct de culoare roșie, renumit în întreaga lume, datorită beneficiilor sale extraordinare pentru sănătate este originar din Himalaya și datează din anii 800 îHr. 
Fructele Goji, cu efecte miraculoase sunt extraordinare datorită conținutului lor în : - aminoacizi, mai exact 19 la număr, constituienți de bază ai proteinelor, din care 8 sunt absolut esențiali și necesari vieții - 21 de elemente cheie, dintre care amintim germaniul cu efect anticancerigen, ce se regasește foarte rar in alimente; - vitamina C, goji fiind al doilea fruct în lume, în ceea ce privește conținutul de vitamina C. Mai multe informații utile puteți găsi accesând pagina Vegis.
- Cercetările efectuate asupra acestor fructe minunate au scos la iveală faptul ca ele au capacitatea de a întări mușchii. Consumul de Goji a produs o schimbare majoră în ceea ce privește flexibilitatea încheieturilor oamenilor ce suferă de artrită.
- Prin consumul regulat de Goji, circulația sanguină este mult îmbunătățită, iar o bună circulație duce implicit la funcționarea corespunzătoare a organelor.
- Un alt beneficiu al fructelor de Goji este îmbunătățirea remarcabilă a sistemului imunitar. Acest fapt se datorează conținutului foarte bogat in antioxidanți.
- Consumul de Goji este foarte indicat persoanelor ce doresc să scadă în greutate și urmează o dietă în acest sens. Prin conținutul lor bogat în nutrienți și substanțe benefice, aceste fructe, nu numai că aduc un aport nutrițional important ce duce la accelerarea metabolismului dar în același timp reduc pofta de mâncare.
- De remarcat este și efectul anti-îmbătrânire a fructelor Goji. Nu întâmplător Goji mai este supranumit și “fructul longevității”. Vitaminele, mineralele și aminoacizii conținuți de aceste fructe au proprietăți antioxidante și elimină din corp toate toxinele dăunatoare, ce conduc în timp la degradarea și îmbătrânirea organismului uman.
- Fructele Goji se pot folosi cu succes în lupta împotriva bolilor de inimă, a presiunii arteriale crescute precum și împotriva colesterolului oxidat, foarte periculos pentru organism.


Apa de cocos organică pură Biona provine din nucă de cocos proaspăt recoltată, cu nimic altceva adăugat. Perfectă pentru rehidratarea naturală după sport sau ca o băutură delicioasă, revigorantă în orice moment, rehidratează și împrospătează organismul.
Apa de cocos Biona este 100% naturală, nu din concentrat, fără grăsimi, este recomandată pentru cei care depun efort fizic la sală/ antrenamente sau pentru gătit/smoothie-uri.

Afinele sunt foarte bogate în antioxidanți numiți antocianina, vitamina C, vitamine din complexul B, vitamina E, vitamina A, cupru (care întărește imunitatea și are rol antibacterian), seleniu, zinc, fier (promovează imunitatea prin creșterea hemoglobinei și a concentrației de oxigen din sânge) și stimulează astfel, sistemul imunitar și previn apariția infecțiilor. 
Afinele:
- ajută la menținerea sănătății tractului urinar, 
- păstrează integritatea vederii, 
- mențin sănătatea creierului, 
- scad riscul dezvoltării bolilor de inimă, 
- ajută în ameliorarea constipației și a digestiei, 
- luptă împotriva cancerului.

Oamenii de știință au descoperit, în cadrul studiilor efectuate asupra beneficiilor aduse de consumul fructelor de avocado că:
-au proprietăți antioxidante puternice, contribuind la prevenirea declanșării diverselor tipuri de cancer.
- au capacitatea de a proteja ficatul împotriva cirozei și hepatitei virale,
- ajută la creșterea nivelului de colesterol bun in organism (HDL) si la reducerea celui rau (LDL), precum si la diminuarea numarului de trigliceride in sange;
- mențin sănătatea sistemului cardiovascular, prin continutul in vitamina B6 si acid folic, doua substante care regleaza nivelul homocisteinei
- reglează hipertensiunea arterială, prin conținutul bogat de potasiu;
- îmbunătățesc vederea,
- reglează nivelul de glicemie și controlează diabetul, reducând rezistența la insulină a organismului, prin grăsimile sănătoase și fibrele solubile conținute;
- previn malformațiile congenitale (precum defectele de tub neural sau spina difidă), grație acidului folic furnizat din plin organismului;
- reduc riscul de accident vascular cerebral, tot prin conținutul de acid folic
- combat halena, curățând sistemul intestinal și reglând cantitatea de toxine din organism, înlăturând fenomenul de gură uscată;

Pepenele galben prezintă numeroase beneficii pentru sănătate, care izvorăsc din proprietățile substanțelor nutritive pe care le conține. Informațiile nutriționale ale pepenelui galben indică un conținut mic de calorii (doar 34 pentru 100 de grame) și de grăsimi, dar o concentrație generoasă de vitamine, minerale și fibre. Printre beneficiile consumului de pepene galben se numără:
- Prevenirea malformațiilor congenitale și a anemiei
- Menținerea sănătății cardiovasculare
- Întărirea sistemului imunitar și prevenirea îmbătrânirii premature
- Menținerea sănătății musculare și gastrointestinale
- Reducerea riscului de dezvoltare a cancerului
- Completarea aportului de vitamina A

Ingrediente:
-pentru stratul 1:
50g afine congelate
50g avocado
100ml apă de cocos
miere de albine (opțional)

-pentru stratul 2:
50g fructe de goji
50g pepene galben
100ml apă de cocos

Mod de preparare:
Pui fructele de goji în apă pentru a se hidrata timp de 30 de minute. 


Între timp te ocupi de primul strat de smoothie.
Pentru smoothie-ul de afine: tai avocado în cubulețe și îl pui în recipientul blender-ului împreună cu afinele și apa de cocos. Dacă dorești să fie mai multe poți adăuga și o linguriță de miere de albine. 


Mixezi bine timp de 1-2 minute.


Răstorni conținutul recipientului într-un pahar (sau mai multe pahare) și îl introduci în congelator pentru 20 de minute.
Scurgi apa și pui fructele de goji in blender. Adaugi apa de cocos 


și mixezi 1-2 minute.


Între timp, cureți pepenele galben de coajă, îl tai cubulețe și îl adaugi în recipientul blender-ului. 


Mixezi 1-2 minute.Torni cu grijă peste smoothie-ul de afine și servesti imediat. 
2 comentarii: