duminică, 4 noiembrie 2018

Prajitura cu urda, mere si crusta crocanta



Am pregătit o prăjitură delicioasă cu urdă și mere și vă invit să o încercați și voi.

Ingrediente:
Blat:
130 g unt moale
75 g zahăr brun
50 g zahăr alb
2 ouă
2 linguri ulei
200 g făină
1/2 linguriță praf de copt
1/2 linguriță bicarbonat
scorțișoară pudră
un praf de sare
350 g mere curățate și tocate cubulețe
1 lingură zeamă de lămâie

Crema de brânză:
500 g urdă
4 linguri zahăr alb
esență de vanilie
1 lingură făină
1 ou

Blat crocant:
30 g zahăr alb
50 g zahăr brun
75 g unt
75 g făină
1/2 linguriță praf de copt
scorțișoară pudră
2 linguri musli cu fructe

Mod de preparare:
Pentru blat, mixezi într-un vas untul moale cu zahărul măcinat, 


apoi adaugi ouăle și mixezi bine după fiecare, 


uleiul și un praf de sare. Adaugi făina amestecată cu praful de copt, bicarbonatul și scorțișoara. 


Cureți merele, le toci cubulețe și le stropești cu zeama de lămâie. Pui merele în compoziție și amesteci ușor. 


Torni compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. 


Amesteci brânza cu oul, zahărul măcinat, esența de vanilie și făina. Întinzi amestecul peste compoziția cu mere. 


Amesteci cu vârful degetelor ingredientele pentru blatul crocant, până devin un aluat nisipos și îl presari deasupra. Dai tava la cuptorul preîncălzit, pentru 45-50 de minute până când se rumenește frumos.


Când prăjitura este gata, o scoți și o lași să se răcească.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu