vineri, 30 noiembrie 2018

Tort cu crema de mure si piersici





Vă spuneam în urmă cu câteva săptămâni că 
Buzzstore și Kenwood Romania mi-au oferit gratuit spre testare noul robot Kenwood Titanium Chef. Cu ajutorul acestui robot am pregătit mai multe preparate (pe care le găsiți pe blog), inclusiv acest tort.
Pot spune că m-a impresionat robotul Kenwood Titanium Chef. Este foarte versatil, ușor de folosit, iar rezultatele sunt pe măsura așteptărilor. Bolul este spațios (are 4,6 L) și se fixează perfect. Cei 1500 W îi permit să fie eficient atât la spumarea albușurilor cât și la mixarea cremelor. Am obținut o frișcă perfectă.

#buzzKenwoodTitanium 

Ingrediente:
Pentru blat (tavă de 26 cm):
25 g cacao neagră
75 ml apă
3 ouă
80 g zahăr
60 ml ulei
140 g făină
1/2 linguriță praf de copt
esență de rom

-pentru cremă:
300g mure
1 borcan compot piersici
250g mascarpone
400g frișcă lichidă
100g smântână (peste 25% grăsime)
100g zahăr
30g gelatină

-pentru ornat:
30g ciocolată
200g frișcă lichidă
200 g smântână (peste 25% grăsime)
3 linguri zahăr

Mod de preparare:
Pentru blat pui cacaoa într-un vas și torni apa clocotită, amestecând continuu, până la omogenizare, apoi lași la răcit. Strecori compoziția pentru a nu rămâne cocoloașe de cacao.
Bați albușurile spumă tare cu un praf de sare. Adaugi jumătate din cantitatea de zahăr și mixezi până obții o bezea lucioasă, care face țepi atunci când scoți paletele mixerului. Galbenușurile le freci cu cealaltă jumătate din cantitatea de zahăr până devin albe și cremoase. 


Adaugi treptat uleiul, esența de rom, apoi compoziția de cacao răcită. 



Încorporezi ușor făina amestecată cu praful de copt 


și la sfârșit, în 2-3 reprize, bezeaua.



Torni compoziția într-o tavă (23 cm diametru) tapetată pe fund cu hârtie de copt iar marginile unse cu unt. 


Dai tava la cuptor la foc mediu pentru cca 40 de minute, până blatul devine ferm la atingere. 


Îl scoți pe un grătar și-l lași la răcit. După ce s-a răcit complet îndrepți blatul (tai partea puțin bombată de deasupra).

Crema mascarpone o mixezi bine cu zahărul măcinat 


până când devine cremoasă. 


Separat mixezi frișca lichidă cu smântâna până când se întărește puțin și o adaugi peste crema mascarpone și mixezi până la omogenizare.




Mousse-ul de fructe. Murele le pui pe foc împreună cu 2 linguri de zahăr și 30ml de apă. 


Lași să fiarbă timp de 5-10 minute până când se înmoaie. Treci fructele prin sită și lași să se răcească siropul. 



Iei 250g din compoziția de cremă mascarpone și o pui într-un alt vas apoi adaugi 150g sirop de mure și omogenizezi. 



Pui 10g gelatină la hidratat în 50ml de apă rece pentru 10 minute. Topești gelatina pe baie de abur, o lași să se răcorească și adaugi 2 linguri din crema cu mure și amesteci bine (pentru a aduce gelatina la aceeași temperatură) apoi o adaugi peste restul cremei de mure și omogenizezi.

Asezi blatul pe platou, pui un inel de tort reglabil de 18 cm pe mijlocul blatului, torni mousse-ul de mure, nivelezi și introduci platoul în frigider.



Mixezi 350g piersici din compot, 


le adaugi peste compoziția de mascarpone rămasă și omogenizezi.


Pui 20g gelatină la hidratat în 70ml compot de piersici. Topești gelatina pe baie de abur, o lași să se răcorească și adaugi 2 linguri din crema cu piersici și amesteci bine (pentru a aduce gelatina la aceeași temperatură) apoi o adaugi peste restul cremei de piersici și omogenizezi.
Scoți platoul din frigider și îndepărtezi inelul reglabil in jurul cremei de mure. 


Pui un inel reglabil în jurul blatului și torni crema de piersici, acoperind și crema de mure, nivelezi și dai la frigider pentru minim 2 ore (sau până a doua zi).


Scoți platoul din frigider și îndepărtezi inelul reglabil. Înainte de a desface inelul treci cu grijă de jur împrejur cu un cuțit pentru a dezlipi marginile.
Ornezi tortul după imaginație. Eu am topit ciocolata pe baie de aburi și am ornat marginile tortului, apoi am mixat frișca lichidă cu smântâna și am ornat tortul. 


Lași tortul la rece pentru o oră apoi îl servești.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu