miercuri, 18 august 2021

New York cheesecake cu sos de mure



Vă invit să încercați cel mai bun și cremos cheesecake pe care l-ați mâncat vreodată. E puțin mai migăloasă rețeta și durează mai mult decât la un cheesecake obișnuit, dar vă garantez că merită fiecare minut.
Pentru a obține un cheesecake fin, care se topește în gură vă sfătuiesc să treceți compoziția printr-o sită înainte de a o turna în tavă.
Este esenţial să nu deschidem deloc uşa cuptorului până în ultima fază. Şocul termic, vă poate oferi un cheesecake cu aspect de cauciuc dezumflat.

Deoarece am respectat toți pașii am obținut un cheesecake perfect și pufos, care se topea în gură.
Această rețetă poate fi pregătită cu orice fruct de sezon, în special cele mai acrișoare.

Ăi mulțumesc Ramonei pentru această rețetă minunată. O felicit pentru bunătățile pe care le pregățește și ni le împărtășește.

Ingrediente:

-pentru bază cheesecake:
180 g biscuiţi
90 g unt

-pentru umplutură:
600 g brânză de vaci
150 g zahăr măcinat
300 g smântână fermentată cu minim 30% grăsime
250 g smântână pentru frişcă
3 ouă
30 g amidon de porumb
1 păstaie vanilie sau esență de vanilie

-pentru sos:
500 g mure
50 g zahăr
15-20 g amidon
50 g apă
20 g zeamă de lămâie


Mod de preparare:
Rupi biscuiții în bucăți, după care îi macini fin într-un robot. Topești untul și îl torni peste biscuiții măcinați. Amesteci totul bine.
Tapetezi cu hârtie de copt, o formă cu diametrul de 20 cm, atât pe fundul formei cât şi pe pereţii. Torni amestecul de unt și biscuiți în interior, după care cu ajutorul unui pahar presezi biscuiții. Dai blatul la frigider și pregătești umplutura.


Pui brânza şi zahărul, într-un bol puţin mai mare şi mixezi cu un blender vertical până când obții o compoziţie cremoasă. Adăugi smântâna fermentată și omogenizezi.

Adăugi smântâna pentru frişcă și omogenizezi.




Ouăle le adăugi pe rând, omogenizând foarte bine, după fiecare ou.


Adăugi vanilia și omogenizezi.
Adăugi amidonul de porumb și omogenizezi.


Pui o sită deasupra formei în care va fi copt cheesecake-ul şi treci tot amestecul prin sită, pentru a elimina eventualele cocoloaşe formate de amidon şi aerul, dacă s-a introdus prea mult prin amestecarea cu telul. La final nivelezi cheesecake-ul lovind tava de masă.



Se așează tava într-o tavă rotundă normală (vas termorezistent). Aceste două tăvi le pui în tava de la cuptor, în care vei turna apă fierbinte, cam de un deget.


Coci primele 30 minute, la 180 grade Celsius, static (fără ventilație), următoarele 30 minute, la 150 grade Celsius, static. Oprești cuptorul şi mai lași cheesecake-ul pentru alte 30 minute, cu ușa închisă. După cele 30 minute, întredeschizi uşa cuptorului şi îl lași să se răcească complet.
Este esenţial să nu deschidem deloc uşa cuptorului până în ultima fază. Şocul termic, vă poate oferi un cheesecake cu aspect de cauciuc dezumflat.

Când s-a răcit complet, este musai să o dai măcar câteva ore la frigider, înainte să-l scoți din formă.



Pentru sos, pui murele, împreună cu zahărul şi zeama de lămâie, într-o crăticioară şi pui pe foc.


După ce dă în clocot mai lași să fiarbă pentru 7-10 minute. Pui murea într-o sită și o pasezi cu o furculiță și o treci prin sită.
Sosul obținut îl pui din nou pe foc.
Dizolvi amidonul în apă rece şi îl adăugi peste sosul e mure. Gătești până când se îngroaşă compoziţia.


Iei de pe foc, transferi într-un castron şi acoperi cu folie alimentară. Când este complet rece îl bagi în frigider.
Dacă dorești sosul mai gros sau mai subţire, este suficient să reglezi cantitatea de amidon, în funcţie de propriile preferinţe.
Eu am tăiat 2 felii înainte de a turna sosul, pentru a le scoate curate și pentru a le fotografia. (altfel riscam să se murdărească în momentul în care le tăiam).





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu