vineri, 13 august 2021

Pulpe de pui cu iaurt si pesmet



Dacă doriți să pregătiți o rețetă delicioasă și foarte ușor de pregătit vă invit s-o încercați pe aceasta. Eu m-am inspirat de aici


Ingrediente:
8 ciocănele de pui
Sare
piper
boia de ardei dulce
150 g de iaurt
20 ml zeamă de lamaie
3 căței de usturoi
2 linguri de muștar
1/2 legatură pătrunjel verde
Pesmet 

30 g unt cuburi

-pentru garnitură:
6 cartofi
Ulei de măsline
condiment pentru cartofi

sare

Mod de preparare:
Speli ciocănelele de pui, apoi îndepărtezi pielea și le usuci cu un șervet absorbant apoi le freci cu sare, piper și boia de ardei dulce.



Amesteci iaurtul cu zeama de lămâie și apoi adaugi usturoiul pisat, muștarul și pătrunjelul verde tocat și amesteci bine pentru a omogeniza compoziția.



Treci fiecare bucată de pui prin sosul de iaurt și apoi prin pesmet.





Așezi copănelele într-o tavă  tapetată cu hârtie de copt și dai tava la cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade C.



După 30 de minute, scoți tava din cuptor și așezi deasupra fiecărei bucăți de pui câte un cub de unt și introduci din nou la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade C. 



Pentru garnitură, cureți cartofii și îi tai felii, îi ungi cu puțin ulei și presari condiment pentru cartofi și apoi îi amesteci bine.Îi pui în friteuza cu aer cald și îi lași până când se rumenesc intorcându-i pe toate părțile. În aproximativ 20 de minute vor fi gata.





 Scoți bucățile de pui din cuptor și le așezi pe un platou alături de cartofi. Poți să îi servești cu gogoșari sau castraveți murați.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu