miercuri, 22 septembrie 2021

Mancarica taraneasca cu carne de vita




Ați rămas în pană de idei? Vă propun o mâncărică delicioasă și ușor de pregătit. Poate fi pregătită cu orcie tip de carne vă place vouă.

Ingrediente:
6 cartofi
2 cepe roșii
1 morcov
3-4 căței de usturoi
100 g gogoșari în oțet
150 g suc de roșii (sau 4-5 roșii pasate)
300g carne de vită
cimbru uscat
1 foaie de dafin
1 crenguță rozmarin
sare
piper măcinat
2 linguri ulei de măsline
pătrunjel

Mod de preparare:
Speli carnea, o fasonezi, o tai cubulețe și o pui la fiert în apă cu sare.
Speli bine cartofii și îi pui la fiert în coajă, în apă cu puțină sare.


Toci ceapa mărunt, usturoiul felii, morcovul îl dai pe răzătoarea mică și le călești. Adaugi condimentele și 2 căni din apa în care a fiert carnea. 


Adaugi carnea și sucul de roșii și lași să fiarbă la foc potrivit.



Tai gogoșarii felii și îi adaugi peste restul ingredientelor.


Cartofii fierți, îi treci prin jet de apă rece și îi decojești.
Îi feliezi și îi adaugi peste celelalte ingrediente, îi amesteci bine și îi lași să fiarbă la foc mic, aproximativ 20 de minute, timp în care asezonezi gustul mâncării cu sare, piper, cimbru.
Scoti după 15 minute
 foaia de dafin, pentru că devine amăruie, dacă se fierbe mult.


O parte din cartofi se vor sfărâma și vor îngroșa mâncarea, așa că amesteci din când în când ingredientele, să nu se lipească.
După stingerea focului, adaugi pătrunjelul tocat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu