miercuri, 29 septembrie 2021

Prajitura cu pere si scortisoara



Aveți poftă de o prăjitură rapidă și delicioasă? Vă invit să încercați și acest desert. Eu m-am inspirat de pe blogul Timeei și îi mulțumesc pentru idee.

Ingrediente:

-pentru blat:
3 ouă mari
5 linguri zahăr brut
250 g făină
150 ml ulei
150 ml lapte
1 linguriță praf de copt
un praf de sare

-pentru umplutură.
3 pere
3-4 lingurițe zahăr brut
1 linguriță scorțișoară
zahăr pudră, pentru pudrat (opțional)

Mod de preparare.
Mixezi ouăle întregi cu un praf de sare până când își dublează volumul. Adaugi zahărul măcinat și mixezi până se topește zahărul și adaugi apoi laptele și uleiul. Încorporezi la final făina cernută cu praful de copt.



Torni compoziția într-o tavă rotundă (aprox 26 cm) unsă cu unt.



Perele spălate și curățate, le feliezi și le așezi peste aluat. 
Presari zahărul și scorțișoara peste feliile de pere



și dai tava la cuptorul preîncălzit la 175 de grade timp de 25-30 de minute, până când trece testul cu scobitoarea.

Scoți tava din cuptor și presari zahărul pudră după ce s-a răcit.




 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu