luni, 27 septembrie 2021

Papricas de curcan

 


Papricașul e o mâncărică delicioasă și foarte ușor de pregătit. Am mai pregătit în trecut și cu carne de pui și e la fel de bun.


Ingrediente:
800g piept de curcan (dezosat)
2 cepe roșii
3 roşii 
1 lingură boia dulce afumată
1 ardei gras roșu
cimbru
piper
sare
3 linguri ulei

100 ml smântână de gătit

O lingură făină

pătrunjel proaspăt

Pentru găluşte:
2 ouă
1 lingură apă minerală
sare
făină

Mod de preparare:
Tai carnea cubuleţe și le călești în ulei, până se albesc.



Separat, călești ceapa tocată peștișor și o adaugi peste carne, apoi adaugi condimentele, ardeiul tăiat cubulețe, roşiile decojite și pasate și sare după gust. Torni o cană de apă și lași să fiarbă la foc potrivit.




Pentru găluşte, pui apă la fiert. Bați ouăle cu sare ca pentru omletă, apoi adaugi apa și pui făină până obţii o smântână mai groasă.



Pui compoziția cu lingura (ca şi găluştele de griş) în apă fiartă, la foc mic, ca apa să nu bolborosească, pentru ca se vor împrăştia. Le fierbi cca.15 minute, de când se ridică la suprafaţă.
Amesteci smântâna cu o lingură de făină și apoi adaugi câteva linguri de sos fierbinte şi amesteci bine ca să aduci la aceeaşi temperatură, apoi torni peste compoziția din cuptor și omogenizezi. Adaugi şi găluştele scurse de apa în care au fiert. Amesteci şi potrivești de sare şi piper. Mai lași 5 minute la foc mic, apoi dai deoparte şi presari pătrunjelul tocat fin.




 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu