miercuri, 6 octombrie 2021

Placinte din cartofi, umplute cu sunca si cascaval



Ce spuneți de o plăcintă delicioasă și foarte ușor de pregătit? Eu v-o recomand cu drag!

Ingrediente:
1 kg cartofi
80 g cașcaval
sare, piper
2 ouă
patrunjel verde

o lingură ulei de măsline
200 g faina alba
1/2 plic praf de copt
ulei pentru uns tava
felii de șuncă
cașcaval ras


Mod de preparare:
Speli cartofii și îi pui la fiert cu tot cu coajă, într-o oală cu apă și puțină sare. Când sunt gata,  scurgi apa, îi lași să se răcească, apoi îi cureți de coajă. 



Dai cartofii prin răzătoarea cu găuri mari apoi adaugi cașcavalul dat pe răzătoare cu gauri mari. Adaugi sare și piper după gust. Separat bați ouăle ca pentru omletă și le adaugi peste cartofi. Adaugi pătrunjelul verde tocat și o lingură de ulei de măsline. 



Amesteci bine totul cu o spatulă. La final adaugi făina și praful de copt și omogenizezi bine.



Pui tigaia pe foc și o ungi cu puțin ulei.
Cu mâinile ude rupi din compoziția de cartofi, o pui în tigaie și o întinzi apăsând cu degetele, astfel încât să acoperi suprafața tigăii. Presari cașcavalul ras și așezi feliile de șuncă. 



Rupi o altă bucată din aluat, o așezi peste șuncă și întinzi cu ajutorul degetelor, astfel încât să acoperi toată suprafața plăcintei de dedesubt.
Lași în jur de 3-4 minute la foc mediu să se coacă, apoi întorci plăcinta cu o spatulă lată (eu am răsturnat plăcinta într-o altă tigaie încinsă). Lași să se rumenească și pe partea cealaltă.



La fel procedezi și cu restul compoziției.
Scoți plăcintele pe o farfurie, le tai în patru daca sunt prea mari ori le lași așa întregi.
Le servești cu o salată de roșii.



 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu