duminică, 17 octombrie 2021

Supa crema de rosii



Aveam niște roșii zemoase și dulci de la mama-soacră și m-am gândit să încerc și eu pentru prima dată supa cremă de roșii. A ieșit delicioasă! Fetelor mele le plac foarte mult supele creme și de-a lungul timpului am încercat diverse combinații, pe care le găsiți pe blog.

Ingrediente:
2 cepe mici
1 rădăcină de pătrunjel
1 ţelină mică
1 ardei gras roșu
1 morcov
1 păstârnac
sare
2-3 lingurite ulei de măsline
2-3 căţei de usturoi
500 g roşii sau suc de roşii

pentru crutoane:
4 felii de pâine
usturoi pudră
ulei de măsline

Mod de preparare:
Toate legumele le cureţi şi le speli, le tai felii mici şi le pui la călit în uleiul de măsline. Adaugi apă cât să acoperi legumele și le pui la fiert și acoperi oala cu un capac. Adaugi sare după gust.


În timp ce fierb legumele, pregătești roşiile. Le opărești, le decojești şi le zdrobesc cu mixerul vertical.



Verifici cu o furculiţă dacă au fiert toate legumele, iar dacă au fiert scoți o parte din zeama în care au fiert și adaugi sucul de roşii şi pui totul la fiert să mai dea în câteva clocote. Lași să se răcorească puțin și pasezi legumele. Dacă e prea groasă supa, ami poți adăuga din supa de legume în care au fiert legumele și pe care ai scos-o înainte de a adauga sucul de roșii.




Potriveşti cu sare după gust şi serveşti cu crutoane de pâine.
Pentru crutoane folosești pâine veche de 1-2 zile, pe care o tai în cubulețe cât mai mici. Așezi bucățile într-o tavă pe hârtie de copt, le stropești bine cu ulei de măsline și se condimentează cu usturoi pudră sau alte condimente după preferințe. Amesteci viguros crutoanele, astfel încât să fie toate date prin ulei de măsline și condimente și le introduci în cuptorul încins, la foc mediu, timp de 15 minute, amestecându-le bine la fiecare 5 minute.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu