vineri, 15 octombrie 2021

Snitele crispy, cu fulgi de porumb


Vă invit să încercați aceste mini șnițele, delicioase și foarte ușor de pregătit. Eu m-am inspirat de pe blogul Savori Urbane.


Ingrediente:
500g piept de curcan
usturoi granulat
busuioc uscat
pătrunjel uscat
boia de ardei dulce afumată
sare 
piper măcinat
200 g fulgi de porumb
50 g pesmet
2 ouă
ulei pentru prăjit

Mod de preparare:
Tai pieptul de curcan în fâșii aproximativ egale, lungi și înguste.Pui fâșiile de carne într-un bol, adaugi condimentele și le amesteci bine.


Bați ouăle ușor cu furculița și mărunțești fulgii de porumb cu mâna. Poți să-i bagi într-o pungă de plastic și să-i zdrobești ușor cu un sucitorul.
Pui carnea în oul bătut. Scoți fâșiile din ou una câte una, cu ajutorul unei furculițe, le scurgi ușor și le pui în farfuria cu fulgi de porumb.




Pe o tavă presari pesmetul și așezi bucățelele de carne, după ce le tăvălești prin fulgii de porumb. Deasupra presari, de asemenea, niște pesmet și scuturi un pic tava. Deoarece fulgii de porumb sunt destul de mari rămân locuri în care ei nu se lipesc iar acestea se completează cu pesmet.


Fâșiile de piept de curcan le prăjești în baie de ulei, la foc mediu către mare până se rumenesc pe o parte, apoi pe cealaltă parte. Le scoți pe șervețele absorbante.




Le servești fierbinți, imediat după prăjire alături de garnitura preferată (piure, salată, murături, cartofi prăjiți).
Eu le-am servit cu cartofi pregătiți la friteuza cu aer cald și gogoșari murați.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu