marți, 21 decembrie 2021

Pui cu ciuperci brune si sos de rosii



Ce ziceți de o mâncărică gustoasă și rapidă? V-o recomand cu drag!

Ingrediente:
3 pulpe de pui dezosate
1 ceapă
2-3 căței de usturoi
250g ciuperci brune
200g sos de roșii
3 linguri ulei de măsline
sare
piper
boia de ardei dulce
1/2 linguriță zahăr brun
1/2 linguriță cimbru
pătrunjel verde

Mod de preparare:
Carnea de pui tăiată cubulețe se prăjește pe toate părțile în 2 linguri de ulei de măsline încins.Se adaugă o căniță de apă și se lasă să fiarbă 10 minute. Se condimentează cu sare, piper praospăt măcinat, boia de ardei afumat și cimbru.



Între timp se spală ceapa și se taie mărunt, iar usturoiul se taie felii și se adaugă peste carne.
Se spală și se usucă ciupercile cu un prosop absorbant și se taie felii. Se pun la călit într-o altă tigaie, într-o lingură de ulei de măsline și se lasă să fiarbă la foc uite până când se evapora apa lăsată de ciuperci.


Se adaugă ciupercile peste carne și sosul de roșii, o linguriță de zahăr brun și se lasă să fiarbă 20-30 de minute, până când scade apa și se formează un sos mai gros. Dacă sosul nu vi se pare suficient de gros puteți să adăugați o lingură de făină și să mai lăsați să fiarbă câteva minute, amestecând mereu.



Se ia de pe foc și se adaugă pătrunjelul tocat.


Se servește cu mămăligă.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu