vineri, 10 decembrie 2021

Conopida cu carne de pui, gratinate la cuptor


Dacă și vouă vă place conopida la fel de mult, vă invit să încercați această rețetă, deoarece este delicioasă.


Ingrediente:
3 pulpe de pui dezosate
sare
Piper măcinat
boia de ardei afumată
2 linguri ulei de măsline
½ conopidă
sare

În plus:
200 ml smântână pentru gătit cu min. 30% grăsime (Pilos)
150 g cașcaval ras
30 g parmezan

Mod de preparare:
Tai pulpele de pui în cubulețe și le pui la prăjit la foc iute. Le condimentezi cu sare, piper negru proaspăt măcinat și boia de ardei afumată. Le întorci pe toate părțile și le lași să se gătească până când scade toată apa lăsată de carne.


Cureți și speli conopida și o desfaci în buchețele mici și o scurgi bine de apă. O adaugi peste carne și presari sare.


Încingi cuptorul la 180 C și introduci tava în cuptor pentru 20 de minute la 200 C.
Torni smântâna pentru gătit peste ingrediente și introduci tava în cuptor pentru 10-15 minute.


Presari parmezanul și cașcavalul ras și dai iar tava la cuptor pentru 5 minute.


Servești cu roșii.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu