sâmbătă, 6 noiembrie 2021

Tarta cu pere, mure si branza



Vă invit să încercați această tartă cu pere, deoarece se pregătește foarte ușor și este delicioasă.

Ingrediente:
-pentru aluat:
250g făină
1 ou
1/2 plic praf de copt
150 g brânză dulce
6 linguri ulei
3 linguri zahăr
1 praf sare

-pentru umplutură:
300 g brânză dulce
200 g smântână pentru gătit
3 ouă
50g zahăr
25g amidon
3 pere
200g mure

Mod de preparare:
Pentru aluat, mixezi oul cu zahărul măcinat, apoi adaugi uleiul, sarea și brânza și le mixezi bine. Eu am folosit un mixer vertical pentru a mărunți brânza cât mai bine. 


Adaugi treptat făina cernută cu praful de copt și omogenizezi aluatul. 



Întinzi aluatul, apoi îl trasferi în vasul yena / tava (cu diametru de 25 cm) unsă cu unt, ridicând aluatul și pe pereți. Înțepi aluatul din loc în loc cu o furculiță. Așezi boabele de mure peste aluat.


Mixezi ouăle cu brânza, smântâna, zahărul măcinat cu un blender vertical și apoi adaugi amidonul și mixezi bine.



Întinzi crema de brânză peste aluat și așezi perele curățate de coajă și tăiate felii.



Tai surplusul de aluat și decupezi câteva floricele pe care le pui într-o tavă mică și le coci pentru 20-25 de minute.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, pentru 35-40 de minute. Lași să se răcească tarta în tavă și o servești ornată cu floricele de aluat.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu