duminică, 27 martie 2022

Chec cu banane, ciocolata si migdale






Dacă aveți poftă de un desert rapid și delicios neapărat trebuie să-l încercați și pe acesta. Eu am avut ca sursă de inspirație o rețetă de la chef Nicolaie Tomescu, căruia îi mulțumesc pentru idee. Bineînțeles că am mai scăzut cantitatea de zahăr, deoarece noi preferăm deserturile mai puțin dulci.

Ingrediente:
3 banane 
140 g unt cu minim 82% grăsime
75 g zahăr tos
1 lingură esență de vanilie
Un praf de sare
2 ouă mari, întregi
200 g făină albă
1 plic de praf de copt (10 g)
100 g ciocolată cu 70% cacao, dar merge la fel de bine și cu 50% procent de cacao
50 g fulgi de migdale

Mod de preparare:
Se taie untul cubulețe și se pune într-o tigaie încinsă alături de zahărul tos și praful de sare. Se gătește la foc mediu, amestecând din când în când pentru 2-3 minute din momentul în care începe să clocotească.


Se adaugă bananele tăiate felii, cu grosimea de 1 cm și se continuă să se gătească la foc lent pentru încă 3 minute amestecând ușor. Se dă departe și se lasă să se răcească complet.


Se bat ouăle cu esența de vanilie și se adaugă compoziția de banane, se omogenizează apoi se adaugă făina și praful de copt și se omogenizează ușor cu ajutorul unei spatule de silicon.
Se încorporează ciocolata tăiată bucățele, tot cu mișcări ușoare, tocmai pentru a mai rămâne bucăți de banane.




Se toarnă compoziția în tava de chec și se presară fulgii de migdale, apăsându-i ușor în aluat.



Se introduce tava în cuptorul 
preîncălzit la 180 de grade Celsius și se coace 50-55 de minute sau până trece testul scobitorii. În caz ca fulgii de migdale se vor rumeni prea tare se acoperă hârtie de copt sau hârtie de aluminiu și se continuă coacerea până nu vor mai rămâne urme de aluat pe scobitoare. Se scoate tava din cuptor și se lasă încă 10 minute în tava în care s-a copt, după care se scoate pe un grătar să se răcească. Se feliază după răcire completă.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu