duminică, 27 martie 2022

Clatite cu mere in compozitia aluatului, umplute cu dulceata



Cu ceva timp în urmă am văzut această rețetă de clătite pe facebook și mi s-a părut interesantă. Mi-au ieșit 9 clătite foarte fragede și delicioase, dar ceva mai sensibile decât cele făcute cu rețeta clasică. Aluatul e mai moale și nu se pot întoarce clătitele prin aruncare în sus cu tigaia, ci trebuie avută multă grijă și trebuiesc întoarse cu spatula, altfel se rup.

Ingrediente clătite:
3 mere
3 ouă
170g făină
40g zahăr
500 ml lapte
50ml ulei
un varf cutit sare
esență de vanilie

Ingrediente umplutură:
dulceață de cireșe negre
Unt de arahide

Pentru decor:
Sos de ciocolată

Mod de preparare:
Se spală merele, se curăță de coajă și se taie felii și se pun într-un castron. Se adaugă ouăle cu sarea și se mixează cu un blender vertical. 


Se adaugă zahărul măcinat, laptele și uleiul și se omogenizează, apoi se adaugă făina și se omogenizează cu un tel. 




Se lasă să se odihnească 10 minute,  apoi se încinge tigaia. 


Se pune o picătură de ulei, se toarnă câte un polonic din compoziție și se întinde bine. Se lasă compoziția să se rumenească pe ambele părți și apoi se răstoarnă pe o farfurie întinsă. La fel se procedează cu toate clătitele.





Se servesc umplute cu dulceață, unt de arahide sau cremă de ciocolată.



Se decorează cu sos de ciocolată.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu