duminică, 27 martie 2022

Creveti cu paste



Dacă sunteți în criză de timp, vă invit să


Ingrediente:
20g unt
200 g creveți
2 căței usturoi
½ ardei gras roșu
1/2 pahar vin rose
sare
piper
250g paste (penne)
100ml smântână pentru gătit
pătrunjel verde

Mod de preparare:
Usturoiul curățat se feliază și se călește în untul topit. Se adaugă creveții spălați și ardeiul gras tăiat felii și se lasă câteva minute să se călească apoi se adaugă vinul, sare, piper și se lasă să fiarbă câteva minute, atât cât să scadă vinul și să se evapore. 


Se adaugă smântâna pentru gătit și se lasă să fiarbă la foc mic.


Între timp, se pune o oală cu apă și puțină sare la fiert. Când apa clocotește se adaugă pastele și se lasă să fiarbă conform indicațiilor de pe ambalaj. După ce au fiert se scurg bine de apă și se adaugă în tigaie peste fructele de mare.Se amestecă ușor și se lasă 2-3 minute să fiarbă împreună, apoi se oprește focul. Se presară pătrunjelul tocat mărunt și se servește preparatul.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu