duminică, 5 ianuarie 2025

Briose cu afine


Ce spuneți de niște brioșe delicioase și rapide? Eu le-am pregătit împreună cu fetița mea. Aveam și mouse de ciocolată pregătit, dar n-au mai rezistat să le ornăm. Ar fi trebuit să așteptăm să se răcească și aveam musafiri nerăbdători să le servească. :))

Ingrediente:
300 g făină
80 g zahăr pudră
1 plic praf de copt
2 ouă
280 g iaurt grecesc
120 g unt
200 g afine
20 g fulgi de migdale


Mod de preparare:
Se preîncălzește cuptorul la 180°C, fără ventilație (căldură sus-jos).
Se topește untul și se lasă la răcit, se spală afinele și se lasă la scurs.
Într-un bol, se adaugă făina cernută, zahărul pudră și praful de copt și se amestecă. 
Într-un alt bol, se mixează ouăle, apoi se adaugă iaurtul grecesc și se încorporează cu o spatulă și la urmă se adaugă untul topit și se încorporează.



Se adaugă ingredientele uscate și se omogenizează bine totul, cu ajutorul unei spatule / lingure de lemn. Se adaugă afinele (date prin făină) și se amestecă ușor pentru a nu le zdrobi.



Se pregătește o tavă de brioșe tapetată cu hârtie de brioșe. Se pune compoziția în mod egal cu ajutorul unei linguri.

Se ornează fiecare brioșă cu fulgi de migdale și se dau la cuptor (fără ventilație), la 180°C timp de 25 de minute sau până când trec testul scobitorii.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu