Ador prăjiturile răsturnate. Sunt rapide, gustoase și se pot pregăti cu orice fruct de sezon. Eu am tot timpul afine în congelator și îmi place să le adaug la prăjituri. Voi puteți folosi și alte furcte care vă plac.
Ingrediente:
6 ouă
100 g zahăr
180 g făină
un vârf de cuțit cu sare
500 g mere curățate de coajă și cotor
100 g afine
30g unt
Mod de preparare:
Se călesc 500g de mere curățate și tăiate cubulețe în 30g unt și 30g zahăr și spoi se lasă să se răcească și se pregătește blatul din pandispan.
Se aprinde cuptorul la 180 de grade și se pregătește o tavă cu dimensiunile de 30x20 cm. Se tapetează cu hârtie de copt.
Se separă albușurile de gălbenușuri.
Se bat albușurile, împreună cu sarea,până când se obține o spumă și se adaugă zahărul măcinat treptat și se mixează până când albușurile se transformă într-o bezea lucioasă și fermă.
Se adăugă gălbenușurile câte unul și se mai mixează până la încorporare.
Se dă deoparte mixerul, se ia o paletă de silicon sau o lingură de lemn și se încorporează făina, amestecând cu mișcări ușoare, de jos în sus până se omogenizează compoziția.
Se dă tava cu prăjitura în cuptorul încins în prealabil la 180 de grade pentru aproximativ 35-40 de minute, până când trece testul cu scobitoarea.
Se lasă 5 minute la răcit în tavă după care se răstoarnă pe un fund de lemn, se desprinde hârtia de copt și se lasă să se răcească complet, apoi se feliază și se servește.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu