duminică, 1 martie 2015

Tarta cu spanac si branza (si inimioare din aluat)



Ingrediente:
-pentru aluat:
200g unt
400g faina
2 oua
12 linguri apa
Un praf de sare

-pentru umplutura:
500g branza de vaci
300g spanac (congelat)
1 varf piper
1 ou + 1 albus
2 linguri lapte
Sare
1 varf nucsoara

-pentru uns:
1 galbenus
2 linguri lapte

20g susan

Mod de preparare:
Intr-un vas pui untul moale, 2 oua, faina, apa si un varf de cutit de sare. 



Framanti pana obtii un aluat omogen pe care il vei da pentru minim 30 minute la frigider.


Intre timp, mixezi branza impreuna cu spanacul si apoi adaugi ouale batute. Adaugi sare si piper dupa gust si un varf de nucsoara. Amesteci bine pana se omogenizeaza compozitia.



Scoti aluatul de la frigider si il imparti in 2 parti. Intinzi o foaie de aluat apoi o asezi in tava unsa cu unt si tapetata cu faina si o intepi cu furculita din loc in loc. 



Adaugi compozitia de branza cu spanac si tai surplusul de aluat.



Intinzi restul de aluat, apoi decupezi inimioare cu ajutorul unei forme 



si le asezi peste crema incepand din margine spre centrul tavii.




Ungi tarta cu galbenus de ou batut cu lapte apoi presari susan. 


Introduci tarta in cuptorul preincalzit pentru circa 50 de minute, pana se rumeneste frumos.
O lasi sa se raceasca putin apoi o tai felii.


Va doresc pofta buna!

2 comentarii: