Ingrediente:
-pentru aluat:
200 gr faina
100 gr unt
1 ou
6 linguri apa
un praf sare
-pentru umplutura:
1 ardei rosu
1 ardei verde
1 ardei portocaliu
200 gr telemea
150 gr cascaval
2 oua
sare
piper
nucsoara
-pentru uns:
1 galbenus
4 linguri lapte
Mod de preparare:
Din apa, margarina, faina, ou si sare framanti un aluat.
Mod de preparare:
Din apa, margarina, faina, ou si sare framanti un aluat.
Il pui intr-o folie alimentara, il presezi usor cu mana si il dai la frigider pentru cel putin jumatate de ora.
Tai ardeii fasii
si ii amesteci cu branza faramitata si ouale.
Asezonezi cu sare, piper si nucsoara dupa gust. Intinzi o foaie de aluat si o asezi intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Intepi aluatul cu o furculita pe toata suprafata.
Asezi in mijloc umplutura
Asezi in mijloc umplutura
si razi deasupra cascavalul.
Pui cateva fasii de ardei deasupra.
Ridici marginile foii peste umplutura formand niste cute si presezi usor ca sa nu se desfaca la copt.
Ungi cu galbenusul batut cu lapte.
Dai la cuptor la foc mediu pentru 40-50 de minute.
Se poate servi atat calda cat si rece.
Se poate servi atat calda cat si rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu